Derby de Lisboa: Sporting Lissabon – SL Benfica (reserveer nu je plek!)

Derby de Lisboa: Sporting Lissabon – SL Benfica (reserveer nu je plek!)

€249 per persoon

Een rivaliteit die al meer dan 100 jaar bestaat vanuit de bakermat van het Portugese voetbal. De meest succesvolle club van het land versus de club van het volk. Een strijd die vanuit de Portugese roots wereldwijd wordt gevolgd. Jong en oud, de liefde zit diep.

 • seizoen 2020 – 2021 | Sporting CP vs SL Benfica (16 plaatsen)

Lissabon

De stad van de zeven heuvelen krijgt wellicht niet altijd die aandacht die het verdiend. En dat is jammer. Lissabon is bij uitstek een fantastische bestemming voor een enerverende stedentrip. De stad heeft op cultureel en culinair gebied ongelooflijk veel te bieden, maar is ook qua bijzondere locaties ontzettend veelzijdig. Ook de voetballiefhebber verveelt zich geen moment. Naast twee van de grootste voetbalclubs van Portugal bezit de stad een rijke voetbalcultuur.

De omgekeerde wereld

De rivaliteit stamt uit begin 20e eeuw toen er een strijd ontstond over het oprichtingsjaar van beide clubs. Wie bestond eerder? Het toen elitaire Sporting Lissabon of SL Benfica uit de buitenwijken van de stad? Tot op de dag van vandaag wordt de discussie nog altijd gevoerd. Het bijzondere is, is dat Benfica – als meest succesvolle club van het land – nu gezien wordt als de elitaire club en Sporting Lissabon als de club van het volk.

Wat kan je verwachten?

We duiken in de geschiedenis van het Portugese voetbal om eigenhandig na te gaan wie van de twee rivalen het oudste is. Een bijzondere kijk op het ontstaan van ’s werelds nummer één volkssport in Lissabon wat een andere dimensie geeft aan Derby de Lisboa.

 • Beleef de derby tussen Os Leões: De Leeuwen van Sporting
 • Een unieke tour langs bijzondere plaatsen die het Portugese voetbal vanaf het ontstaan in 1875 hebben gevormd
 • Naar wens verder op zoek naar het karakter van het (lokale) Portugese voetbal
 • Kennis maken met het cultuurrijke Lissabon en het verkennen van het veelzijdige uitgaansleven van de stad
 • Proeven van één van de meest beroemde gerechten van de stad

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en de tour zijn inclusief.
 • De hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van de aangeboden reis. Je verblijft in een modern 3 sterren hotel inclusief ontbijt. (Er wordt standaard uitgegaan van een minimale hotelkamerbezetting van 2 personen. In het geval van een één-persoonsboeking geldt een toeslag van € 75,-)
 • Begeleiding door een In de Hekken Travel specialist en locale host zijn inclusief
 • Proeven van de lokale lekkernij is inclusief

LET OP:

  • Trip is exclusief vlucht. Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht te kiezen. Uiteraard kan In de Hekken Travel ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen.
  • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
  • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.

Zeker zijn van je plaats de volgende editie?

Wil je gegarandeerd één van de gelimiteerde plekken op deze trip bemachtigen, reserveer dan direct je plaats voor de volgende editie. Hiervoor is een aanbetaling van € 50,- per persoon vereist. Dit kan via de boekingsknop hieronder of neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of booking@indehekken-travel.nl. Indien de vastgestelde data niet passen in je agenda, kan je de aanbetaling doorschuiven naar een reservering voor één van onze andere trips.

4 dagen
18+ reis
 • Aankomst bestemming
  Vrijdag 17 januari 2020
 • Vertrek bestemming
  Maandag 20 januari 2020
 • Beschikbaarheid
  UITVERKOCHT
1
Dag 1: aankomst in Lissabon
De eerste dag staat in het teken van relaxed aankomen in Lissabon. Je bent immers op vakantie. Inchecken in het hotel is mogelijk vanaf 14.00 uur. Dan kan je lekker bijkomen van de reis. De dag is verder vrij in te vullen of eventueel in overleg met In de Hekken Travel kan een programma voor de avond worden georganiseerd.
2
Dag 2 & 3: derby day en meer
Het weekend staat volledig in het teken van de Portugese voetbalcultuur met aansluitend kennismaken met deze fantastische stad en haar culturele schoonheid. De exacte planning zal bekend worden zodra het speelschema voor deze dagen definitief is.
De derby tussen de twee Portugese grootmachten is er eentje op het scherpst van de snede. Een kolkend Estadio José Alvalade door de passievolle aanhang van Sporting Lissabon. Bijzondere, veelzijdige tifo acties worden veelal aangevuld met gekke pyro shows. Dat de liefde bij de Portugezen diep zit blijkt wel uit het ongekende fanatisme op de tribunes.
Ook zal je kennis maken met de ontstaansgeschiedenis van het Portugese voetbal wat terug gaat tot 1875. Een bijzondere tour langs een aantal unieke plaatsen die kenmerkend zijn voor de voetbalgeschiedenis van Lissabon en Portugal. En dat alles onder de gepassioneerde begeleiding van onze lokale host.
Tussen al het voetbal door laten we je de mooie plekken van Lissabon zien en de culinaire hoogstandjes van de stad proeven.
(optioneel) Mocht de planning het toe laten kunnen we aanvullend een bezoek brengen aan Estadio do Rostelo. Dit prachtige stadion met dito uitzicht over Lissabon zal het toneel zijn voor de wedstrijd tussen OS Belenenses en Moreirense.
3
Dag 4: afscheid nemen
De laatste dag in Lissabon is vrij te besteden. Uitchecken kan tot 12.00 uur. Bij een late terugvlucht kan bagage worden opgeslagen. In de Hekken Travel zal je nog wat tips mee geven voor een waardevolle laatste dag.