The Oval Experience: Derby van Belfast

The Oval Experience: Derby van Belfast

€209 per persoon

Vraag de gemiddelde voetballiefhebber naar een top-10 mooiste stadions in Europa. Vrijwel zeker dat The Oval daar in voor komt. Een prachtig stukje voetbalcultuur, maar hoe lang nog? Een stap in dit stadion is een stap terug in de tijd. Giet daar een heerlijk Noord-Iers derby sfeertje overheen en je beleeft het voetbal zoals het ooit bedoeld is.

 • 07.10.18 – 09.10.18 | Glentoran FC vs. Linfield FC
 • Optioneel: 1 dag extra vanaf 06.10.18 plus Crusaders vs Cliftonville (North Belfast Derby)

Belfast

Belfast is een fascinerende stad met een turbulente geschiedenis. De stad is decennia lang letterlijk het strijdtoneel geweest van een religieuze oorlog tussen de Katholieken en Protestanten. Hoewel de strijdbijl sinds 1997 is begraven is de tweestrijd door de hele stad nog altijd duidelijk zichtbaar. Wij geven je een indruk hoe het leven is geweest in die heftige periode en wat voor effect het had op het leven van de lokale voetbalsupporter.

Protestantse rivaliteit

Belfast heeft maar liefst vier clubs actief op het hoogste niveau. Je zou verwachten dat religie ook de grondslag is voor de grootste rivaliteit in de stad. Nee dus! De rivaliteit tussen The Big Two zit hem simpel in het feit dat het de twee meest succesvolle clubs van het land zijn. Een rivaliteit die terug gaat tot 1949 met het typische Britse fanatisme.

Wat kan je verwachten?

We laten je kennis maken met de Belfast (voetbal)cultuur vanuit de beleving van locals. Een indrukwekkende tour door de geschiedenis. Een must visit voor de absolute voetballiefhebber.

 • Al 60 jaar passievol supporter en nog altijd enorm trots op de thuishaven van zijn club. Terug in de tijd met een tour door het fantatische The Oval stadion van Glentoran FC. Amper veranderd sinds de jaren 50. Zie de liefde voor The Glens door de ogen van deze fantastische man!
 • Beleef El Belfastico, de derby van Belfast, vanaf de staantribunes van The Oval
 • Aan de hand van een local krijg je inzicht in de jarenlange strijd tussen de Katholieken en de Protestanten wat Belfast voor altijd heeft getekend
 • En uiteraard het uitgaansleven van Belfast ontdekken

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en de tours inclusief.
 • De hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van aangeboden reis. Je verblijft in een 3 sterren hotel inclusief ontbijt in hartje Belfast. (Er wordt standaard uitgegaan van een minimale hotelkamerbezetting van 2 personen. In het geval van een één-persoonsboeking geldt een toeslag van € 95,-)
 • Begeleiding door een In de Hekken Travel specialist en locale host zijn inclusief
 • Optioneel: 1 dag extra met vertrekdatum 06.10.18 inclusief wedstrijdbezoek: North Belfast Derby tussen Crusaders en Cliftonville. Prijs per persoon is dan € 275,- (excl. éénpersoonstoeslag indien van toepassing)

LET OP:

 • Trip is exclusief vlucht. Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht te kiezen. Uiteraard kan In de Hekken Travel ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen.
 • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.
 • Minimale deelname van 6 personen is vereist.
Boek die onvergetelijke trip!
3 of 4 dagen
18+ reis
 • Aankomst bestemming
  Zaterdag 6 of Zondag 7 oktober 2018
 • Vertrek bestemming
  Dinsdag 9 oktober 2018
 • Beschikbaarheid
  7 plaatsen (12 totaal)
1
Dag 1: Eerste derby
Wanneer je op zaterdag aankomt in Belfast is het direct matchday! We verzamelen om 13.00 uur bij het hotel. Onder het genot van een drankje gaan we eerst kennismaken met elkaar om vervolgens koers te zetten naar het Seaview Stadium. Om 15.00 uur spelen regerend kampioen Crusaders en Cliftonville de North Belfast Derby. Het is Protestant tegen Katholiek. Na de derby bieden we je de gelegenheid om in te checken en even uitgebreid op te frissen. Als er vervolgens een goede bodem is gelegd zoeken we het veelzijdige uitgaansleven van Belfast op.
2
Dag 2:
Dag 2 staat in het teken van ontvangst van de rest van de groep. Op verzoek kunnen we met de al aanwezige mensen diverse activiteiten organiseren of is de dag vrij te besteden. Wij bevelen een bezoek aan Titanic Belfast aan. Daar waar het beroemde schip ooit is gebouwd. Zoek je het wat avontuurlijker en verder, dan is Giant Causeway een absolute aanrader. Een fantastische Unesco Werelderfgoed locatie langs de kust van Noord-Ierland. Toevallig naast voetbalfanaat ook fan van Game of Thrones, dan kan je in Noord-Ierland je lol op! Deze legendarische serie is is onderdeel geworden van de epische geschiedenis van het land.
3
Dag 3: Mural Tour & El Belfastico
De religieuze strijd in Belfast heeft de stad decennia lang in haar greep gehad. Met een eigen tourbus onder leiding van een local nemen we je mee langs de bijzondere muurschilderingen en indrukwekkende locaties die Belfast voorgoed tekenen. We sluiten de tour gezamenlijk af met een hapje en drankje om alle ervaringen en indrukken nog eens de revue te laten passeren alvorens we ons klaar maken voor de volgende derby. Het gevecht tussen The Big Two. Maar voordat we aftrappen gaan we eerst het strijdtoneel ontdekken. Onder begeleiding van een al 60 jaar aan de club verbonden supporter maak je kennis met de fantastische historie en details van The Oval, de thuisbasis van Glentoran FC. Van de unieke hoofdtribune tot het bijzondere schuttershuisje op de korte zijde. Beleef El Belfastico op een authentieke manier tussen de gewone man. Gepassioneerd, luid vocaal vloekend en juichend. De trots van club, wijk en stad staat op het spel. Hard werken, strijd leveren en zoals staat beschreven in de kleedkamer: "Play for the batch on the front of the shirt and they'll remember the name on the back"
4
Dag 4: afsluiting
De laatste dag van de trip is vrij te besteden tot de reis terug naar huis wordt aangevangen of wellicht dat de reis wordt voortgezet naar een andere bestemming. We sluiten in ieder geval af met een gezamenlijk ontbijt in het hotel.