Eternal Derby of Bulgaria: Levski vs. CSKA

Eternal Derby of Bulgaria: Levski vs. CSKA

€199 €179 per persoon

Sofia is met afstand dé voetbalstad van Bulgarije. Met Levski, CSKA, Slavia en Septemvri heeft de stad maar liefst vier voetbalclubs actief op het hoogste niveau. Daarnaast heeft het met Levski en CSKA direct de twee meest succesvolle clubs van het land in huis. Een intense rivaliteit met een inmiddels bijna 80-jarige historie wat gegarandeerd vuurwerk oplevert!

 • 14.02 – 17.02.2020 | Levski Sofia vs CSKA Sofia (5 plaatsen beschikbaar/14 plaatsen)

Sofia

Naast voetbalbolwerk is Sofia één van de oudste nederzettingen van Europa. De historie van de stad is in meerdere opzichten nog altijd te ervaren. Met het toevoegen van moderne aspecten is het een uiterst veelzijdige stad waar je jezelf absoluut niet verveeld. Door de harmonie van het oude en het nieuwe krijgt de stad een unieke charme. Ondanks de omvang van de stad heeft het een compact centrum waar alle bezienswaardigheden te voet zijn te bereiken.

Aartsrivalen

De rivaliteit is ontstaan eind jaren 40 toen nieuwbakken club CSKA direct de titel pakte. Sindsdien strijden de clubs steevast om de prijzen. Met steeds groter wordende supportersscharen groeide ook de rivaliteit op de tribunes tot de aartsrivalen die het nu zijn. De afgelopen jaren kreeg de rivaliteit een extra prikkel door de dubieuze (gekochte)wederopstanding van CSKA na een faillissement.

Wat kan je verwachten?

Ontdek deze bruisende stad en beleef de derby als “ultra” van Levski Sofia. Vanuit eerste hand leer je de rivaliteit kennen, leef je toe naar de derby en maak je deel uit van de passie op de tribunes.

 • Beleef The Eternal Derby of Bulgaria vanuit het perspectief van de fanatieke Levski supporters
 • Proef de Bulgaarse keuken terwijl je het typische vuurdansen van dichtbij mag ervaren
 • En uiteraard het uitgaansleven van Sofia ontdekken
 • Begeleiding van één van onze specialisten i.s.m. onze lokale partners

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • Wedstrijdkaart is inclusief.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van de aangeboden reis. Je verblijft in een 3 sterren hotel inclusief ontbijt. (Er wordt standaard uitgegaan van een minimale hotelkamerbezetting van 2 personen. In het geval van een één-persoonsboeking geldt een toeslag van € 50,-)
 • Transfers van en naar luchthaven Sofia zijn inclusief.
 • Begeleiding van een In de Hekken Travel specialist en locale host zijn inclusief
 • Stadion tour Levski Sofia & Vasil Levski stadion zijn optioneel

LET OP:

 • Trip is exclusief vlucht. Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht te kiezen. Uiteraard kan In de Hekken Travel ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen.
 • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

 

Boek die onvergetelijke trip!
4 dagen
18+ reis
 • Aankomst bestemming
  Vrijdag 14 februari 2020
 • Vertrek bestemming
  Maandag 17 februari 2020
 • Beschikbaarheid
  14 plaatsen (5 beschikbaar)
1
Dag 1: aankomst in Sofia
De eerste dag staat in het teken van het weekend relaxed beginnen. Je bent immers op vakantie. Na aankomst op de luchthaven van Sofia zal een luchthaven shuttle je naar het hotel brengen. Vanaf 14.00 uur kan je hier inchecken en even bijkomen van de reis. De dag is verder vrij in te vullen.
2
Dag 2: matchday
Matchday en dus tijd voor de Eternal Derby of Bulgaria. We starten de dag met een goed ontbijt om ons vervolgens richting het centrum van de stad bewegen. Daar treffen we onze lokale gastheer die ons vandaag op sleeptouw neemt. In het centrum gaan we proosten op een mooie derby tot dat het tijd is om het stadion op te zoeken. We zullen ons voegen bij de corteo van de fanatieke aanhang van Levski Sofia om zo in een gepassioneerde, sfeervolle stoet naar Stadion Vasil Levski te lopen. Deze gaat dwars door het mooie centrum van de stad. En dat is het tijd voor de derby. Maak je klaar voor een geweldige strijd op de tribunes tussen de twee fanataike supportersgroepen vol zang, vuurwerk en tifo acties. Bulgaarse supporterspassie op zijn best. Na de wedstrijd duiken we wederom het centrum in om na te praten over alle indrukken en ervaringen tijdens het avondeten. Wanneer er een goede bodem is gelegd duiken we het nachtleven van Sofia in voor een goede afsluiter van een fantastische matchday.
3
Dag 3: Sofia en meer
Bijgekomen van een intensieve matchday en na een goed ontbijt kan je er voor kiezen om nog wat meer lokale voetbalcultuur op te snuiven. Dat begint met een stadion tour door het Georgi Asparuhovstadion van Levski Sofia. Prachtig, typisch Oost-Europees stadion die is geopend in 1963. Onder begeleiding van onze specialist kan er een rondje gemaakt worden door Sofia langs diverse stadions, waaronder de lost ground Septemvri Stadion. We geven je wat meer inzicht in de lokale voetbalcultuur en voetbalgeschiedenis. Rond de klok van 17.00 uur verzamelen we weer bij het hotel, waarna we vertrekken richting een typisch Bulgaars restaurant. Hier maak je kennis met de traditionele keuken aangevuld met een aantal lokale gewoonten, waaronder het bijzondere vuurdansen. Ongetwijfeld een memorabele afsluiter van deze dag.
4
Dag 4
De laatste dag in de Bulgaarse hoofdstad. Na wederom een goed ontbijt is deze dag vrij ter besteding. Uitchecken kan tot 12.00 uur en indien wenselijk te verlengen naar 14.00 uur. Mocht je laat op de dag uit Sofia vertrekken, biedt het hotel de mogelijkheid om tijdelijk je bagage op te slaan. De shuttleservice zet je vervolgens op de door jou gewenste tijd weer af op de luchthaven van Sofia.