Hrvatski Derbi: Hajduk Split vs Dinamo Zagreb

Hrvatski Derbi: Hajduk Split vs Dinamo Zagreb

€185 €169 per persoon

Twee voormalig grootmachten uit het Joegoslavië tijdperk met een klassieke rivaliteit. De hoofdstad versus de tweede stad. De elite versus het volk. Sinds de eerste onafhankelijke Kroatische competitie in 1992 verdelen Hajduk en Dinamo de prijzen met laatst genoemde de club om te verslaan. De fanatieke aanhang van beide clubs hebben een grote reputatie op mondiaal niveau. Ongekende passie en fanatisme met de Torcida van Hajduk als een van de oudste supportersgroepen van Europa. Zij bestaan sinds 1950. Een rivaliteit die het land letterlijk in twee splitst.

 • 03.03 – 05.03.20 | Hajduk Split vs Dinamo Zagreb (7 plaatsen beschikbaar/14 plaatsen)

 

Split

Split is de bruisende havenstad van Kroatië gelegen aan de Adriatische zee. Met een prachtig historisch Romeins stadshart en de veelzijdigheid er om heen verveel je jezelf er geen moment. De grote “witte” stad heeft een heerlijke wandelboulevard vol met restaurantjes en barretjes. Het doet op veel fronten Venetiaans aan. Maar ook voor het strand kan je terecht in Split. Op wandelafstand van het centrum ligt namelijk het zandstrand Bačvice.

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Het wisselt een authentiek middeleeuws karakter af met moderne architectuur. De stad is eigenlijk opgedeeld in een boven- en benedenstad, waar het bovenste gedeelte authentiek Zagreb is. Door de eeuwen heen vormgegeven door veelzijdige bouwkundige invloeden en de laatste decennia door prachtige street art. Misschien niet de eerste stad die in je op komt voor een stedentrip, maar Zagreb is juist heel levendig en zal je absoluut verrassen. Gezellige straten, pleintjes met terrassen en natuurlijk een Mediterraans karakter.

Hrvatski Derbi – Eeuwige rivalen

Ook in Kroatië spreken ze van de Eternal Derby tussen de eeuwige rivalen. Het is de Klassieker van het land. Een rivaliteit die terug gaat tot de jaren 20. Het toenmalige Gradanski uit Zagreb streed menig keer tegen Hajduk in het Joegoslavisch Koninkrijk. Echter na de Tweede Wereldoorlog werd Gradanski verbannen door de overheid en nam Dinamo Zagreb de plaats in. Als snel behoorden Hajduk en Dinamo tot de big four van Joegoslavië samen met Rode Ster en Partizan. Zeker sinds de onafhankelijkheid van Kroatië in 1991 is de rivaliteit tussen de twee grootmachten enorm gegroeid. Twee harde kernen die leven voor hun club. Een passie die veel verder gaat dan 90 minuten wedstrijd.

Wat kan je verwachten?

Samen met onze lokale gids maak je deze eternal clash van dichtbij mee. Een zinderende pot waarbij de plek op de ranglijst er niet toe doet. Winnen van je aartsrivaal is wat telt. Daar om heen genieten we van de Mediterraanse cultuur, lekker eten en gezelligheid.

 • Het complete stadion staat meer dan 90 minuten lang bol van het fanatisme. De "rust" kennen ze niet en dat zullen ze in de wijde omtrek van het stadion beleven.
 • Afhankelijk of de reis naar Split of Zagreb gaat, bezoeken we Pod Bijelim Barjakom od 1911 (geschiedenis van Hajduk Split) of doen we een Maksimir Stadion Tour (geschiedenis van Dinamo Zagreb plus stadion tour)
 • We duiken in de diversiteit van de lokale cultuur en het uitgaansleven.
 • Begeleiding van één van onze specialisten i.s.m. onze lokale gastheer.

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • Wedstrijdkaart is inclusief.
 • Stadion tour of expositie Hajduk is inclusief
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van de aangeboden reis. Je verblijft in een 4 sterren hotel inclusief ontbijt. (Er wordt standaard uitgegaan van een minimale hotelkamerbezetting van 2 personen. In het geval van een één-persoonsboeking geldt een toeslag van € 50,-)
 • Begeleiding van een In de Hekken Travel specialist en lokale host zijn inclusief.

LET OP:

   • Trip is exclusief vlucht. Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht te kiezen. Uiteraard kan In de Hekken Travel ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen.
   • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
   • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.
   • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Boek die onvergetelijke Zagreb trip!
3 dagen
18+ reis
 • Aankomst bestemming
  dinsdag 3 maart 2020
 • Vertrek bestemming
  donderdag 5 maart 2020
 • Beschikbaarheid
  14 plaatsen (7 beschikbaar)
1
Reisschema
Dinsdag 3 maart 2020 Op dinsdag komen we aan in Split. Na het inchecken in het hotel krijg je de ruimte om deze prachtige havenstad aan de Adriatische Zee te verkennen. Vanaf 19.00 uur verzamelen we voor een gezamenlijk diner. Woensdag 4 maart 2020 - Hrvatski Derbi Vandaag staat in het teken van Hajduk Split en Hrvatski Derbi. Na het bezoeken van Pod Bijelim Barjakom od 1911 zullen we ons langzaam maar zeker opmaken voor de Klassieker van Kroatië. Maak je klaar voor ongekende passie van de oudste harde kern van Europa: Torcida Split. Donderdag 5 maart 2020 Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en begint de reis terug naar huis.