Boedapest Derby: Ferencvaros vs Ujpest (reserveer nu je plek!)

Boedapest Derby: Ferencvaros vs Ujpest (reserveer nu je plek!)

€209 per persoon

Boedapest is een fantastisch voetbalbolwerk waar je als voetballiefhebber jezelf helemaal uit kan leven met als hoogtepunt de Boedapest Derby. De aartsrivalen maken er standaard een waar spektakel van. Beide clubs hebben een grote fanatieke aanhang die alles uit de kast halen. Prachtige sfeeracties, krankzinnige pyro shows en luid gezang zorgen voor de ultieme derby beleving. Maar de stad kent nog vele andere voetbalclubs en authentieke stadions. Het prachtige Boedapest is een simpelweg een must visit

 • 2020 – 2021 TBA | Ferencvaros vs Ujpest (12 beschikbaar)
 • Deelnemen aan de volgende Boedapest trip? Reserveer alvast je plaats. Jouw plaats boeken doe je via de brekingsknop onderaan deze pagina – een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist

Boedapest

De stad behoort tot de mooiste van Europa en is opgedeeld in twee delen: Buda en Pest. Het levendige stadscentrum biedt overdag vele bezienswaardigheden en gezellige terrasjes, waar in de avond het bruisende nachtleven ontwaakt. Zeker de zogeheten “ruin bars” zijn het bezoeken meer dan waard. Pubs gevestigd in oude, vervallen gebouwen doorgaans zonder dak. Aan oude architectuur geen gebrek met het Parlementsgebouw aan de Donau als absolute parel. Dit gebouw behoort tot de mooiste ter wereld.

Boedapest Derby

Hoewel van oudsher Ferencvaros en MTK een heftige rivaliteit hebben, heeft Ujpest vanaf de jaren 30 langzaam maar zeker die positie overgenomen van MTK. Het groeiende succes van Ujpest maakte hen tot een geduchte tegenstander in het gevecht om de prijzen. De Boedapest Derby is inmiddels uitgegroeid tot een zeer explosieve met gepassioneerde supporters. De stadions zitten doorgaans helemaal vol met ongekende sfeer als resultaat. Een derby die qua sfeerbeleving niet onderdoet voor de grote derby’s van Europa. Sterker, zo langzaam maar zeker mag deze rivaliteit tot de top van Europa horen.

Wat kan je verwachten?

Een weekend waarbij je niet stil zit, althans dat is de bedoeling. Op het gebied van voetbalcultuur hoef je jezelf niet te vervelen. Naast de vele mooie stadions in de stad, heb je absoluut de mogelijkheid om een extra wedstrijd mee te pakken. Ga je liever op de culturele tour, dan zal je aan één weekend niet genoeg hebben om Boedapest te ontdekken.

 • Passie, vuurwerk en heerlijke rivaliteit tijdens de Boedapest Derby
 • Duik in de veelzijdige voetbalcultuur en -geschiedenis van Boedapest
 • Ontdek de authentieke architectuur en het bruisende nachtleven
 • Begeleiding door één van onze specialisten
 • Proeven van de Hongaarse keuken, bijvoorbeeld de beroemde goulash

Een bijzondere, exclusieve trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart is inclusief.
 • De hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van aangeboden reis. Je verblijft minimaal in een 3 sterren hotel inclusief ontbijt.(Er wordt standaard uitgegaan van een minimale hotelkamerbezetting van 2 personen. In het geval van een één-persoonsboeking geldt een toeslag van € 100,-)
 • Begeleiding door een In de Hekken Travel specialist is inclusief

LET OP:

  • Trip is exclusief vlucht.
  • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
  • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.

Bekijk ook onze andere voetbalreizen!

4 dagen
18+ reis
 • Aankomst bestemming
  2020 - 2021 TBA
 • Vertrek bestemming
  2020 - 2021 TBA
 • Beschikbaarheid
  12 plaatsen
1
Dag van aankomst
Arriveer ontspannen in Boedapest. Na het inchecken kan je de prachtige stad gaan verkennen. Zoek de terrasjes op voor een drankje of ga lekker een hapje eten in het veelzijdige centrum.
2
Dag 2: Derby Day
Op Derby Day zoeken we eerst de gezelligheid op met een drankje en een hapje alvorens te vertrekken naar het stadion. Afhankelijk van hoe laat er afgetrapt wordt deze dag is er vrije tijd in de stad te besteden of brengen we een bezoek aan enkele karakteristieke stadions in de stad.
3
Dag 3: vrije dag/voetbalcultuur
De derde dag is geheel vrij te besteden in het prachtige Boedapest. Maak een tour door de stad of geniet in één van de vele badhuizen van een welverdiende ontspanning. Indien gewenst kan vandaag nog een voetbalwedstrijd worden bezocht. Dit is afhankelijk van de uiteindelijke planning door de Hongaarse voetbalbond. Het bezoeken van een voetbalwedstrijd kan gecombineerd worden met een rondje stadions in de stad.
4
Dag 4: afscheid
Vandaag nemen we afscheid en hopen we dat je een fantastisch voetbalweekend met ons hebt beleefd. Een goede reis terug naar huis!