Mostar Derby: Velez vs Zrinjski (reserveer nu je plek!)

Mostar Derby: Velez vs Zrinjski (reserveer nu je plek!)

€209 per persoon

Voor de absolute liefhebber bieden wij een unieke, exclusieve reis naar Mostar, Bosnië. Dit seizoen keerde Velez terug op het hoogste niveau waarmee de tweede derby parel in Bosnië & Herzegovina terug is op de agenda. En absoluut niet de minste. Een rivaliteit die zeer gevoelig ligt. Prachtstad Mostar zal volledig in de greep van de derby zijn, met de Neretva-rivier als scheiding tussen beide kampen. Zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 • 2020 – 2021 TBA | Velez vs Zrinjski (8 plaatsen beschikbaar)

Mostar

Mostar ontstaat in de 13e en bloeit op in het Ottomaanse Rijk als handelsstad. Door de strategische ligging verbindt de stad de Balkan met de Adriatische Zee. In 1566 is de beroemde Stari Most (Oude Brug) voltooid. Helaas wordt deze tijdens de oorlog in 1993 verwoest. Met dank aan Turkije is de brug opnieuw gebouwd en heropent in 2004 om daarna te worden toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. De brug en de Neretva rivier scheiden het Westen en Oosten van de stad, waarmee het ook nog altijd de scheiding is tussen de Kroaten en Bosniakken. Het kleine, historische centrum van de stad is prachtig en absoluut het bezoeken waard.

De derby is terug

De rivaliteit van de Mostar Derby ligt erg gevoelig. Zrinjski werd na de Tweede Wereldoorlog als Kroatische club lange tijd verboden omdat Kroatië heulde met Nazi-Duistland. De club mocht terugkeren na de Joegoslavië-oorlog tussen 1992 en 1995, waarbij het stadion van Velez werd ingepikt. Niet alleen vanwege het feit dat het stadion in het westen (Kroatische gedeelte) van de stad ligt, maar ook als een soort wraakactie. Aangezien de lokale overheid het stadion voor 99 jaar aan de club heeft verhuurd, zal Velez hier niet terugkeren. De aartsrivaal uit het Oosten is altijd fel tegenstander geweest van het fascisme. Kortom, hier is sprake van veel meer dan slechts een burenruzie.

Wat kan je verwachten?

De derby keerde terug na afwezigheid van enkele jaren. De stad staat op scherp. Waar Zrinjski al jaren mee doet om de prijzen, heeft Velez het erg moeilijk. Toch zullen ze er alles aan doen om hun rivaal op alle gronden af te troeven. Maak je klaar voor een reis naar een bijzondere stad met een heerlijke derby day. Een unieke kans om deze derby van je bucket list af te strepen in een uitverkocht Vrapcici Stadion.

 • Passie, vuurwerk en een bijzondere, uniek vormgegeven rivaliteit
 • Verdiepen in de indrukwekkende geschiedenis van Mostar binnen de prachtige historische oude stad
 • Proeven van de heerlijke Bosnische keuken
 • Begeleiding door één van onze specialisten i.s.m. onze lokale gastheer
 • Een bezoek aan het unieke stadion in Imotski (op de grens tussen Kroatië en Bosnië)


Een bijzondere, exclusieve trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart is inclusief.
 • De hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van aangeboden reis. Je verblijft minimaal in een 3 sterren hotel inclusief ontbijt.(Er wordt standaard uitgegaan van een minimale hotelkamerbezetting van 2 personen. In het geval van een één-persoonsboeking geldt een toeslag van € 60,-)
 • Begeleiding door een In de Hekken Travel specialist en locale host zijn inclusief
 • Lokaal vervoer is inclusief

BELANGRIJK: Het vertrekpunt van deze reis is Split (Kroatië) of Sarajevo (Bosnië) waarvandaan de reis met georganiseerd vervoer naar Mostar wordt ingezet. Gezien het exclusieve karakter van deze reis is een minimaal aantal deelnemers van 6 personen vereist. Bij een aantal van 6 personen zal er een toeslag van € 25,- per persoon gerekend worden. Bij 7 personen is de toeslag € 15,- per persoon. Wanneer het minimaal aantal deelnemers is behaald zal het vertrekpunt worden bepaald en kunnen vliegtickets worden geboekt. In overleg kan In de Hekken Travel de vliegtickets voor je boeken.

LET OP:

  • Trip is exclusief vlucht. Vanaf Split of Sarajevo wordt de reis met georganiseerd vervoer voortgezet naar Mostar.
  • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
  • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.

Bekijk ook onze andere voetbalreizen!

 • Aankomst bestemming
  2020 - 2021 TBA
 • Vertrek bestemming
  2020 - 2021 TBA
 • Beschikbaarheid
  8 plaatsen (exclusieve reis)
1
Dag 1: aankomst Split of Sarajevo
Op vrijdag arriveren we met de groep in Split of Sarajevo. Vanaf daar gaan we met georganiseerd vervoer de reis naar Mostar voortzetten. Afhankelijk van de tijd van aankomst kunnen onderweg stops aan het programma worden toegevoegd.
2
Dag 2/3: Derby Day
Op dag 2 of 3 zal de Mostar Derby worden gespeeld. Afhankelijk van het tijdstip van de aftrap (verwacht 15.00 uur) is er tijd om de stad Mostar in te gaan. Bezoek het prachtige oude centrum, de beroemde brug of Sniper Tower. De andere dag is vrij te besteden. Een bezoek aan het prachtige Stadion Gospin Dolac (NK Imotski) en/of een andere voetbalwedstrijd behoort tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan de Kravica Watervallen is een optie.
3
Dag 4: terugreis
Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht terug kunnen er gedurende de terugreis nog stops gemaakt worden m.b.t. bezienswaardigheden of stadionbezoeken.