Slaget om København: Brøndby IF vs FC Kopenhagen (reserveer nu je plek!)

Slaget om København: Brøndby IF vs FC Kopenhagen (reserveer nu je plek!)

€229 per persoon

Eén van de jongste stedelijke derby’s van Europa: de Kopenhagen Derby. FC Kopenhagen werd pas in 1992 opgericht na een fusie om direct een dominante speler te worden in het Deense voetbal. Vanaf dag één in volle strijd met buurman Brøndby IF. De ultras van beide kampen staan bekend als zeer gepassioneerd wat tot uiting komt in fantastische sfeeracties. Die mensen leven voor hun club en jij maakt het van dichtbij mee!.

  • 2020 TBA: Brøndby IF vs FC Kopenhagen (12 beschikbaar)

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is een plaats van uitersten. Gevarieerd, divers en uitdagend. Kopenhagen verveelt geen moment. Enerzijds een zeer jeugdig karakter, anderzijds statig met mooie oude architectuur. Genieten op de terrassen van Nyhavn, stap in de kleurrijke vrijstad Christiana of ontdek het veelzijdige centrum. Heerlijke stad voor het ultieme voetbalweekend.

Slag om Kopenhagen

FC Kopenhagen won direct na de oprichting de landstitel. Dit tot frustratie van rivaal Brøndby IF. De toon voor toekomst is gezet. In het vervolg van de jaren 90 waren het vooral de boys van de westkant van de stad die de dienst uitmaakten. Echter, vanaf 2000 is het vooral FCK wat het Deense voetbal domineert. Die continue strijd zorgt voor een heerlijke rivaliteit. Iedere derby wordt de creatieve geest van beide harde kernen getest. Welke zijde komt met de meest prachtige sfeeractie op de proppen. Kortom, een strijd die veel verder gaat dan 90 minuten voetbal. Het is de Slag om Kopenhagen.

Wat kan je verwachten?

Een derby die in het afgelopen decennium naam en faam heeft gemaakt. De fanatieke aanhang van beide clubs hebben zich op internationaal vlak laten zien met prachtige, creatieve sfeeracties en pyro shows. De passie en de beleving zijn in korte tijd tot ongekende hoogte gestegen. Wie mag zich dé club van Kopenhagen noemen?

Op Derby Day meegenomen door onze lokale gastheer van Sydsiden, de ultras van de club. Je krijgt een unieke inkijk in hun beleving rond de wedstrijd van het jaar.

 • De mooiste sfeeracties en pyro shows tijdens de Slag om Kopenhagen. De derby wordt ook naast het veld uitgevochten
 • Stadiontour onder begeleiding van de ultras van Brøndby
 • We duiken in de veelzijdigheid van de stad, van het kleurrijke Christiana tot het heerlijke Nyhavn
 • We proeven de delicatessen van het land
 • Begeleiding door één van onze specialisten i.s.m. onze lokale gastheer van Sydsiden


Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en stadiontour zijn inclusief.
 • De hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van aangeboden reis. Je verblijf is inclusief ontbijt.(Er wordt standaard uitgegaan van een minimale hotelkamerbezetting van 2 personen. In het geval van een één-persoonsboeking geldt een toeslag van € 75,-)
 • Begeleiding door onze lokale In de Hekken Travel specialist is inclusief
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is inclusief

LET OP:

  • Trip is exclusief vlucht. Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht te kiezen. Uiteraard kan In de Hekken Travel ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen.
  • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
  • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.
  • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Boek die onvergetelijke Kopenhagen trip!
3 dagen
18+ reis
 • Aankomst bestemming
  2020 TBA
 • Vertrek bestemming
  2020 TBA
 • Beschikbaarheid
  14 plaatsen (13 beschikbaar)
1
Dag 1: aankomst in Kopenhagen
Op de eerste dag arriveer je in de Deense hoofdstad. Eenmaal ingecheckt in het hotel heb je de vrijheid om de stad op eigen houtje te ontdekken. Bezoek Nyhavn of het kleurrijke Christiana. We stellen voor om rond 18.30 uur te verzamelen voor een gezamenlijk diner zodat de groep elkaar kan leren kennen.
2
Dag 2: Slag om Kopenhagen
Vandaag staat in het teken van de derby. We zullen in overleg met de thuisspelende ploeg trachten op de wedstrijddag een rondleiding door het stadion te doen om daarna ons klaar te maken voor de derby. De exacte dagplanning is afhankelijk van hoe laat er afgetrapt gaat worden. Eén ding is zeker, maak je klaar voor een gepassioneerde strijd om de eer van Kopenhagen.
3
Dag 3: afscheid
Op dag drie nemen we na het ontbijt afscheid van elkaar. Afhankelijk van hoe laat je vlucht terug gaat of misschien dat je extra dagen er aan vast plakt, heb je nog tijd vrij in de stad te besteden.