The Old Firm: Celtic vs Rangers

The Old Firm: Celtic vs Rangers

€349 per persoon

The Old Firm behoort tot één van de meest zwaar beladen derby’s ter wereld. Geloofsovertuiging ligt ten grondslag aan de rivaliteit tussen beide Schotse grootmachten. Een intense rivaliteit tot ver buiten de landsgrenzen gaat. Eentje die zelfs wordt gevoed vanuit de politiek en komt met regelmatig (gewelddadig) tot uiting buiten de stadions. Op voetbalcultureel gebied één van de meest fantastische derby’s om te bezoeken. Wij zijn er bij!

  • 2020 – 2021 TBA | Celtic vs Rangers (UITVERKOCHT o.b.v. reserveringen)
  • Wil je op de wachtlijst indien reserveringen uitvallen? Boek je plaats via onderstaande button “Ik reis mee naar The Old Firm”. Een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist. Mocht je niet kunnen afreizen op de geplande data, schuift je reservering automatisch door naar de volgende editie.

Glasgow

De Schotse stad lijkt op het eerste gezicht niet erg uitnodigend. Maar vergis je niet. Glasgow heeft meer te bieden dan je denkt. Zo is het een levendige studentenstad met een bruisend nachtleven. Diverse karakteristieke pubs, eigenzinnige muziekpodia en veelzijdige clubs. Wie zich wil storten in de geschiedenis en architecture zal zich prima vermaken. Voor degene die de drukte van de stad even achter zich wil laten. De schoonheid van de Schotse hooglanden ligt op slechts een uurtje met de trein.

The Old Firm – Een stad verdeeld

De eerste Old Firm werd gespeeld in 1891. Inmiddels zijn we ruim 400 edities verder. In het begin was er helemaal geen sprake van een rivaliteit. Sterker nog, de clubs werkten samen om inkomsten te genereren. Celtic was mede een goed doel voor kinderen zonder eten. De vriendschap verzuurde en maakte plaats voor de sektarische haat. Glasgow wordt verdeeld. Het ene deel groen-wit (Katholiek) en het andere deel blauw (Protestants). The Troubles(sinds de jaren 60 tot 1988) gingen regelmatig gepaard met geweld in Glasgow. Anno 2019 behoort de derby nog altijd tot de meest zwaar beladen ter wereld.

Wat kan je verwachten?

Je gaat naar Paradise, letterlijk! 60.000 enorm fanatieke Schotten die niets anders verwachten dan winst tegen de rivaal. Echter beperkt de derby beleving zich niet alleen tot het stadion. Uit eerste hand zal je kennismaken met de lading van The Old Firm. We duiken in één van Glasgow’s meest indrukwekkende kroegen als het gaat om voetbalcultuur en derby beleving.

 • Bezoek aan Celtic vs Rangers in Celtic Park.
 • Maak kennis met de lading van The Old Firm uit eerste hand, onze lokale host is een van de oprichters van Celtic’s Green Brigade.
 • We bezoeken een kroeg en voetbalmuseum in één. De thuisbasis voor de ultieme derby beleving.
 • Een stadiontour op Celtic Park behoort tot de aanvullende mogelijkheden afhankelijk van beschikbaarheid. De tour zit niet bij de prijs inbegrepen.

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten:

 • Gezien de beperkte beschikbaarheid verwachten wij dat de reis snel uitverkocht zal raken. Geen plek kunnen bemachtigen dit keer? Reserveer alvast jouw plek op de volgende reis naar The Old Firm. Een aanbetaling van € 50,- per persoon is hiervoor vereist. Reserveringen gaan op volgorde van binnenkomst
 • Houd rekening met enige verwerkingstijd rond de binnengekomen boekingen. Je krijgt zo spoedig mogelijk bericht

Reisdetails

In de Hekken Travel levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart is inclusief.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de duur van aangeboden reis. Je verblijft in een 3-4 sterren hotel inclusief ontbijt in het centrum van Glasgow. Kamerbezetting o.b.v. 2 personen.
 • Begeleiding door een In de Hekken Travel specialist en lokale host zijn inclusief
 • Stadiontour Celtic Park optioneel bij te boeken.
 • LET OP: deze trip is alleen te boeken per twee personen of een veelvoud daarvan (i.v.m. beperkte beschikbaarheid).

LET OP:

 • Trip is exclusief vlucht.Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht te kiezen. Uiteraard kan In de Hekken Travel ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen.
 • Reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen.
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland.
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing
Ik reis mee naar The Old Firm!
3 dagen
18+ reis
 • Aankomst bestemming
  2020 TBA
 • Vertrek bestemming
  2020 TBA
 • Beschikbaarheid
  Wachtrij reservering
1
Dag 1: aankomst Glasgow
Op de eerste dag arriveer je in Glasgow. Na het inchecken in het hotel heb je de dag vrij te besteden. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum Optioneel verzamelen we als groep voor het avondeten en een nadere kennismaking. Naderhand kunnen we het bruisende nachtleven van Glasgow in duiken.
2
Derby Day
Het programma van Derby Day is een beetje afhankelijk van hoe laat er wordt afgetrapt. Een bezoek aan The Old Firm wordt in ieder geval gecombineerd met een bezoek aan één van de meeste toffe voetbalkroegen van Glasgow.
3
Dag 3: afscheid
Na een goed ontbijt nemen we afscheid van elkaar en is het einde Derby weekend. Desondanks adviseren we reizigers om een langer verblijf in Glasgow of Schotland te overwegen. Mogelijk kunnen meerdere wedstrijden worden bezocht. Ook is een bezoek aan Edinburgh of de Schotse Hooglanden aan te raden.

POST A REVIEW